Loading...

Search This Blog

Wednesday, June 1, 2011

sarapan pagi

sebelum kerja sarapan pagi 

1. cari makanan yang berkhasiat

2. basuh tangan sebelum makan

3. jangan lupe bace basmalah..hehe


Monday, May 30, 2011

perceraian

 kenyataan JAKIM: pasangan Islam brcerai setiap 15 minit (berita harian 30 mei 2011)

1. kaya belum tentu bahagia
2. kawin terlalu muda
3. kurang bijak kawal emosi..

anda bagaimana??




Sunday, May 29, 2011

pagi-pagi

bisasenye pagi-pagi macam ni
ape yang golongan marheinis buat??

1. cari rezeki untuk anak-anak
2. nasihat anak-blaja sungguh-sungguh..











baru dapat

dah lame aku fikir 
tajuk yang sesuai
untuk blog aku

terimalah

LENCONG













Saturday, April 17, 2010

lUkisan.

          lukisan Hamir Soib...Title:Sepat Oh Sepat....

Lima paper aku dah jawab..tinggal lagi empat ..huh..banyaknye..terase nak pegi gombak plak..jumpe pakcik aku..seOrang pelukis negare,,nak pegi gUdang die...tengOk karya2 baru die..heh3..selain muzik aku minat melukis..dari kecik aku memang minat meluks sampai aku bOleh lukiis muke Orang...he3..cme skrang aku dah malas skit..lebih tumpukan pada muzik..esOk band Hujan ade wat gig kat Tasik Titiwangsa tapi aku xdapat pegi sebab next day aku ade exam..wa3...kempunan lah jawabnye..rase nak g jalan2 lepaskan tensen..huhu...tapi aku lebih rindu ngan Fine art...aduhhhh...

Tuesday, April 13, 2010

pOwer Rangers

Dalam pengembaraan hidup ini begitu jauh aku mencari dan mengelamun.Ape yang aku nak sebenarnye dalam hidup ni..sejauh mane pencapaian aku..??...hehe..aku minat nggan satu lagu dari band Slayer tajuk die pOwer rangers.....fuhh mantap..baSs ngan drUm lagu ni memang meletOp,likat padat dan melekat...rupenye ni lagu yang aku minat mase aku aku kecIk2 dulu sebab aku ske tengOk power Rangers..pulaknye citer tu mule die waktu magHrib..aduh...aku tengOk cite tu mesti x abes sampai satu episOd sebab nenek aku piat telinge aku surOh gi semayang maghrib mase tu,,wawawa...meleleh air mate aku mase tu..yelah mase tu budak2 kan?lepas abes semayang aku pegi mengaji..sO...kene tunggu minggu depan nak tengOk cite pOwer rangers..haha...

Saturday, April 10, 2010


Nama Heavy metal dibentuk oleh Band Hard Rock Tahun 60'an Steppenwolf, dalam lagu mereka yang berjudul 'Born To Be Wild' (ada di baris kedua rangkap kedua).
"I like smoke and lightning Heavy metal thunder Racin' with the wind And the feelin' that I'm under".
Tapi istilah itu belum dipakai secara tepat sampai pada tahun 1970, ketika Black Sabbath merilis album debut album mereka yang berjudul ' Black Sabbath'.
Dari tahun 1960-an atau boleh disebut Blues Rock seperti Led ZeppelinAC/DC Classic metal dan disekitar 60an sampai 70'an atau disebut Classic Rock seperti Black Sabbath, Blue Oyster CultDeep PurpleAlice Cooper. Permainan Classic metal. Muziknya dikendalikan oleh riff yang lebih bluesy.

Evolusi musik

Berikut beberapa jenis metal lagi:

]70'an

Heavy Metal awal 70'an dikuasaii oleh band-band seperti Led Zepplin, Black Sabbath, dan Deep Purple, Heavy Metal pada era tersebut masih dipengaruhi oleh elemen Blues yang kental. Judas Priest mengembangkan genre ini dengan menghilangkan unsur blues dan lebih mengandalkan distorsi, beat yang lebih cepat, dan harmoni. Pada akhir 70'an munculah New Wave oF British Heavy Metal yang dipelopori Motorhead, NWOBHM menggabungkan Punk dan Heavy Metal. Band-band NWOBHM lainya adalah Iron Maiden, Saxon, Venom, Diamond Head, dll.

Awal 80'an

Awal era 80'an Di kuasaii oleh band-band NWOBAM seperti MotörheadIron MaidenVenom dan Diamond Head. Heavy Metal akhirnya dipengaruhi oleh muzik Pop hal ini memunculkan genre yang disebut Glam Metal, Glam Metal berhasil menembusi chart-chart papan atas, hal ini menyebabkan Heavy Metal lebih tersebar cepat di seluruh dunia.

tO be cOntinuEd...